Malam ni kakchik cuba resepi dari sini: Senarai Resepi | Posted by Pn. Azizah Radzuan, Ampang, Selangor.
BAHAN-BAHANNYA:
2 ikat pucuk paku
3 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
2 biji cili merah
1 biji telur
Sedikit sos tiram
Sedikit kicap manis
CARA MEMBUATNYA:
1. Tumiskan bawang merah dan putih hingga garing.
2. Pecahkan telur. Kacau. masukkan pucuk paku. Kacau rata.
3. Masukkan sos tiram dan kicap manis untuk menyedapkan rasa.
Copy From : MAJALAH IBUBAPA BIL 28 NOV 1999.
Salam Kak Chik,
ReplyDeleteSimple dan memang menyelerakan..Thanks sudi berkongsi dengan pembaca yang lain. Pucuk paku memang best.
Wkslm kak azah.
ReplyDeleteSama-sama kak. Semoga kita semua seronok dapat makan sayur pucuk paku.