Kobis Goreng Udang |
Bahan-bahan:
5 ekor udang sederhana besar, diperap dengan garam kunyit.
3 kelopak daun kubis dipotong kasar
2 ulas bawang putih ditumbuk
1 sudu besar sos masam manis
1 sudu besar sos tiram
air secukupnya untuk kuah
garam secukup rasa
Cara-caranya:
Panaskan minyak untuk menumis.
Tumiskan bawang putih dan masukkan udang.
Kacau-kacaukan udang dan bawang putih hingga naik bau dan udang separuh masak.
Masukkan kobis dan sos.
Gaul rata.
Tambahkan air. Bila mendidih tambahkan garam.
Bila kobis agak layu bolehlah diangkat.
Ikan Goreng Garam Kunyit |
Tak payah letak resepilah sebab semua orang dah pandai nak buat kan?
salamk.chik...bersyukur ngan rezeki yg ada nih!Alhamdllh....
ReplyDeletesedapnyer lauk...
ReplyDelete