| Kobis Goreng Udang |
Bahan-bahan:
5 ekor udang sederhana besar, diperap dengan garam kunyit.
3 kelopak daun kubis dipotong kasar
2 ulas bawang putih ditumbuk
1 sudu besar sos masam manis
1 sudu besar sos tiram
air secukupnya untuk kuah
garam secukup rasa
Cara-caranya:
Panaskan minyak untuk menumis.
Tumiskan bawang putih dan masukkan udang.
Kacau-kacaukan udang dan bawang putih hingga naik bau dan udang separuh masak.
Masukkan kobis dan sos.
Gaul rata.
Tambahkan air. Bila mendidih tambahkan garam.
Bila kobis agak layu bolehlah diangkat.
| Ikan Goreng Garam Kunyit |
Tak payah letak resepilah sebab semua orang dah pandai nak buat kan?
salamk.chik...bersyukur ngan rezeki yg ada nih!Alhamdllh....
ReplyDeletesedapnyer lauk...
ReplyDelete